Aktiviteter med hela familjen

Som familj så kan det vara skoj att hitta på aktiviteter där alla kan vara med. Mycket beror på vilka åldrar som barnen befinner sig i. Vissa aktiviteter kanske passar bättre i tonåren än när man är 5. Se till att anpassa det ni ska göra efter barnens ålder.

Passande för den yngre generationen

Många gånger så kan upptäcktsfärder i närområdet vara nog spännande för de yngsta i familjen. Packa med något gott i fika väskan och ge er ut för att se allt spännande som hänt i naturen. Leka kurragömma eller något annat passande innan ni sätter er och njuter av det fika som tagits med. Tack vare allemansrätten så har alla rätt att vistas och vara ute i naturen. Lär den yngre generationen om vad man får respektive inte får göra i naturen. Det är en bra start i livet och de kommer att minnas detta när de växer upp.

Passande för ungdomar

En del ungdomar kanske det kan vara svårt att få med på olika aktiviteter. Försök hitta något som kan intressera de ungdomar som finns i familjen. Många gånger så sätter man grunden i livet från de är yngre. Har man varit ute mycket i naturen så kan det följa med upp i ungdomen också. Finns det ett sportintresse i familjen så följer det också säkert med. När man blir äldre så kan man få vara med och planera och bestämma mer vilka aktiviteter som görs. Huvudsaken är att ni gör något tillsammans.