Den sportiga familjen

Alla familjer är olika och det finns de som regelbundet ser till att det aktiveras och händer saker och ting. Den sportiga familjens föräldrar kanske har ett förflutet som fotbollsspelare från unga år och det följer naturligt med när man bildat egen familj.

Låt det hela vara roligt

Det är viktigt att barnen tycker om de aktiviteter som genomförs. Om man väljer fotboll så kanske det är viktigt att det sker på barnens villkor. Låt det hela vara roligt och även om det mesta är en lek så kan det vara en idé att köpa fotbollsskor till hela familjen. Dels för att få bättre känsla för spelet men också för att inte nöta på vanliga träningsskor. Som familj så kan ni börja med att sparka boll på gräsmattan hemma.

Att ställa upp som förälder

Om intresset växer så finns det garanterat någon förening där barnen kan få vara med och träna fotboll. Det är en viktig del i barns uppväxt att få vara med i ett sammanhang och där har idrottsföreningar något bra. De får lära sig att samarbeta i ett lag och en grupp med andra. Här gäller det att ställa upp som förälder och skjutsa barnen till och från träning och matcher.

Det gemensamma intresset

Att man som familj har det gemensamma intresset som exempelvis fotboll gör att man får kvalitetstid tillsammans. Det kanske inte spelar så stor roll vilken idrott eller vad man gör tillsammans. Det viktiga är att man har något som alla tycker är trevligt och inspirerande. Om det visar sig att någon i familjen inte tycker det man gör är så skoj så får man försöka göra det bästa av situationen.