God sömn för hela familjen

Att sömnen är viktig för oss är något som de flesta kan skriva under på. Det är inte alltid som man får den sömn som man behöver och det är viktigt att man skaffar sig de rutiner som gör att det blir en god sömn för hela familjen.

Skaffa bra sovrutiner

Vi återhämtar oss när vi sover och det är viktigt att vi får våra timmar som vi behöver. Alla är vi olika och har olika behov av hur länge vi behöver sova. Förutom bra sovrutiner så är det viktigt att vi har ett bra sovrum med en skön säng där vi kan sova gott om nätterna. Om ni upplever att sängen är ett av de problem som gör att ni inte sover bra. Byt ut den mot något bättre. Med en säng av god kvalité gör det enklare att kunna koppla av och snabbare kunna somna.

Alla har vi olika sömnbehov

Att alla ska sova åtta timmar är något som inte alls stämmer. Som vuxen så behöver man sova allt från sex timmar till nio. Det skiljer sig mellan hur många timmar som man har behov av. Barn och unga är i behov av söm någonstans mellan tio och tolv timmar. Också beroende på hur mycket man vilat under dagen. Spädbarn behöver mer än tolv timmar, räkna på ett par timmar till. Det finns inget som exakt säger att vi behöver ett visst antal timmar sömn per dygn.