Fixa en egen grillplats

En grillplats kan se ut på många olika sätt och det kan vara trevligt att ha en speciell grillplats där hemma eller på sommarstället. Först och främst måste du planera var du vill ha den, den ska till exempel inte ligga för nära byggnader. På Pinterest kan du söka inspiration genom att se hur andra har planerat sina grillplatser och sedan skapa din egen. Ha alltid ett säkerhetstänk när du skapar en grillplats, det ska inte finnas saker som kan fatta eld i närheten. Den ska gärna också ha sittplatser så att ni kan sitta tillsammans och prata och grilla.

Murad grill

Någonting som många tycker är snyggt är murade grillar och de ger en snygg design till trädgården. Villaägarna ger dig en steg för steg-guide för hur du murar en grill. Det är ett riktigt trevligt semesterprojekt som du sedan kan njuta av sommar efter sommar. Du kan dessutom skapa den utifrån vad du vill ha och göra den helt unik. Du kommer garanterat göra grannarna avundsjuka med en snygg, murad grill. Eftersom den blir ganska hög behöver du inte heller böja dig ner och anstränga ryggen när du grillar. Med en stor murad grill kan du dessutom ha många grillfester.

Köp en färdig grillplats

Om du inte vill bygga och fixa själv kan du besöka Sorselestugan och köpa en färdig grillplats. Givetvis kräver de lite montering, men det är ändå mycket enklare än att skapa den helt själv. De kommer komplett med bänkar och grillskål som har plats till mycket gott att avnjuta. Det är både trevligare och finare än en vanlig grill, samt att det är perfekt att samlas runt grillplatsen under sommarkvällarna. De fungerar precis lika bra hemma som vid sommarstugan och du kan självklart också välja att ha en på varje ställe. Det är mysigt att samla familjen eller kompisarna runt en trevlig grillplats.

Tänk på säkerheten

Alltid då man har eld så ska man tänka på säkerheten. Se till så att det finns tillgång till vatten i närheten av din gripplats. Om det inte finns så köp hem brandsläckare som kan monteras upp vid din grillplats. Om det är väldigt torrt ute i markerna kring din grillplats så kanske du inte ska elda just då. Det är bättre att vänta tills det kommit lite regn och det inte är lika torrt som det var tidigare. Det kan snabbt åka iväg en gnista och det går fort om det väl börjar ta eld när det är torrt ute.