Tips för ett roligt barnkalas hemma

Alla barn älskar ett roligt barnkalas. Och självfallet ska de också få ett när de fyller år. Men ett kalas händer ju inte helt av sig själv, utan kräver en del planering och arbete från föräldrarnas sida. Här kommer några snabba tips om hur ni fixar det perfekta kalaset på det enklaste sättet.

Besluta om ett tema

Att ha ett tema på kalaset kan vara väldigt smart. Inte nog med att ni kan skräddarsy kalaset och dekorationerna för födelsedagsbarnet, ni kan också lätt hitta alla möjliga slags dekorationer och liknande som lyfter upp kalaset till nästa nivå. Om ni vill ha lite inspiration finns det många bra förslag online.

Bjud in gäster i god tid

För att minska risken att några gäster blir dubbelbokade av er inbjudan är det bäst att alltid vara ute i god tid med inbjudan. Att skicka en inbjudan med posten är alltid trevligt. Men tänk på att dessa kan komma bort som det städas och stökas runt. Se därför även till att skicka ut inbjudningar och påminnelser på mejl, sms eller liknande.

Gör inköpen i rätt tid

Allt som hör till kalaset vill ni ju självklart ha redo innan den stora dagen. Men tänk också på vad som ska köpas in när. Saker som dekorationer och sådant kan köpas på en gång. Samma sak med eventuella torrvaror. Men allt färskt i mat- och snacksväg bör helst väntas till en eller två dagar innan. Tårtan är ju alltid den viktigaste delen och om ni inte planerat att göra den själv går det alltid att beställa den från ett lokalt konditori med upphämtning för födelsedagen eller kanske dagen innan.

Planera aktiviteter

Ett välplanerat kalas bör absolut inkludera någon rolig aktivitet också. Alla kan säkert komma på både den ena och den andra leken som kan passa. Men om ni ändå vill ha några tips kan ni hitta flera bra förslag här.