Inredning som passar hela familjen

När man blir en familj finns det fler viljor än bara en. Inredning och vad som finns i hemmet bestäms av föräldrarna men samtidigt ska barnen få ta plats och självklart vara säkra i hemmet. Att skapa en vacker inredning som passar hela familjen är inte det lättaste men skapar ett unikt hem där alla trivs, oavsett smak och ålder.

Organiserad inredning

Se till att ni har en inredning som tillåter er att sortera och organisera alla saker. I barnrummen ska det finnas mycket förvaring för leksaker, skolmaterial och kläder. Ni kan skapa extra utrymme med en loftsäng eller lådor på hjul som får plats under sängen.

Undersök hallen och se hur ni kan skapa en inredning som uppmuntrar er att hänga undan jackor, ställa skorna på rätt plats och få plats med alla kläder och accessoarer. Ni kan exempelvis bygga in IKEA-garderober eller hyllor istället för proppfulla klädmajorer och små hängare.

Säkra accessoarer

Har du små barn som börjat klättra och utforska världen? Plötsligt känns varenda pinal som ett hot, barnet kan komma åt nästan var som helst. Det är alltså dags att stuva om inredning och tänka på höjden. Ta bort bordslamporna och sätt upp snygga fönsterlampor istället.

Köp gummihörn till soffbordet och köp vinkeljärn för att fästa skåp i väggen så de inte tippar. Flytta upp hyllor närmare taket och ställ dina inredningsdetaljer längre in på fönsterbänken så barnet inte kan greppa dem.

Ge barnen kreativt utrymme

Det är klart att man inte vill ha clowntapeter i vardagsrummet eller sätta upp prinsessplanscher i köket. Men låt barnen få bestämma lite mer i sina egna rum. Bäbisars ögon upptäcker starka kontraster innan de kan urskilja detaljer. Ett barnrum i svaga nyanser gynnar inte dess utveckling lika bra som att välja en stark färg. Även om du gillar vitt och pastellfärger, kommer barnet har mycket roligare i sitt rum om det fylls med regnbågens starka toner.

Äldre barn får snabbt en favoritfigur i spel och teve, låt dem få en fondvägg med sin favoritfigur. När de tröttnat kan ni enkelt måla om väggen.