Roliga vinteraktiviteter med barnen

Vintern bjuder på många möjligheter som är värt att utforska. Det finns mycket roligt att göra både inne och ute tillsammans med barnen. Och händer det att man får idébrist kommer här några roliga förslag.

Bygga snögubbe

Det blir inte mer klassiskt än att gå ut när det är riktigt fin kramsnö och bygga en vacker snögubbe. De kan göras med både två och tre stora bollar och som dekoration är det naturligtvis en morot till näsa som gäller. Ögon och mun kan man göra med knappar eller några runda stenar. Och glöm inte bort att ge gubben en halsduk och kanske en stilig hatt också.

Åka pulka

Pulkan är också ett perfekt redskap när man vill ha lite roligt ute i snön. För de riktigt små behöver man sällan en väldigt stor backe för att det ska bli roligt. Men när de är tillräckligt stora att åka helt själv vill man ju att åkturen ska räcka lite längre. Vet man inte om en bra backe i närheten kan man alltid fråga familj och vänner om de känner till någon.

Bygga byggsats

Om vädret inte tillåter utomhusaktiviteter för tillfället gäller det att hitta en rolig aktivitet inomhus istället. En sak alla borde testa är att bygga en byggsats tillsammans med barnen. Det är kanske något som passar bättre till lite äldre barn då de kan vara ganska avancerade. Och när man är färdig med den kan man även prova måla den tillsammans.

Baka godis

En annan inomhusaktivitet många barn kan uppskatta är att baka något riktigt gott som de sedan får äta upp. Det finns många fantastiska recept att välja mellan som inte tar lång tid eller kräver avancerade tekniker för att klara av. Har man barn med olika favoriter kan man ofta sätta igång med två olika recept samtidigt. Föräldrarna kan då bara dela upp sig och hjälpa till på var sitt håll.