Säkra ett gott inomhusklimat för hela familjen

Vi spenderar många timmar om dagen inomhus. Speciellt detta år. Av denna anledning är det ju ingen som behöver övertygas om att ett bra inomhusklimat är viktigt. Men vad betyder egentligen det?

Testa hemmiljön

Ett bra första steg kan faktiskt vara att köra ett ordentligt test av inomhusmiljön. Ett sådant kan du enkelt beställa online och sedan skicka in för analys. Om det finns några viktiga åtgärder som måste tas kan ni då få utförlig information om situationen och rådgivning om vad som måste göras.

Håll rätt temperatur

Temperaturen inomhus kan göra stor skillnad i det långa loppet. Det är viktigt att den inte är för varm eller för kall. Rekommendationerna är att minimum 18 grader och inte mer än 24 grader. För känsliga grupper som äldre och sjuka brukar man öka minimumet med 2 grader till minst 20 grader.

Kontrollera ventilationen

Ventilationen har också en kritisk roll att spela i inomhusklimatet. Den har som uppgift att kontinuerligt ta in ny frisk luft och göra sig av med den gamla. Som vi har blivit bättre och bättre att isolera väggar, dörrar och fönster läggs dock större och större press på ventilationen att göra sitt jobb effektivt.

Städa ordentligt och regelbundet

Städning är även den en viktig del av ekvationen och det gäller att hemmet städas ordentligt och regelbundet för att få bort damm och andra partiklar som i det långa loppet kan påverka inomhusmiljön negativt.