Jultid med familjen

Julen är en tid vi spenderar med familjen. Och medan alla har sina egna traditioner finns det fortfarande saker vi kan tänka på och göra för att skapa en ännu mer underbar tid tillsammans.

Jultiden idag är för många en blandning av religiösa och sekulära traditioner. Grunderna ligger i hedniska traditioner som sedan togs över av kristendomen. Men idag är det många som firar jul utan att själv göra några direkta kopplingar till något religiöst. Bland det bästa med julen är så klart att vi alla kan få fira den på vårt eget sätt, med våra egna traditioner och idéer.

För att sätta julstämningen hemma är det väldigt vanligt att pynta hemmet med en massa saker som är kopplat till vintern och julen. Tomtar är ett speciellt populärt motiv i dekorationerna och de flesta har nog ett antal tomtar som väntar i en garderob någonstans att få komma fram och pryda hemmet.

Att klä ut sig som jultomte är en väldigt vanlig tradition, speciell i familjer med små barn. Om det inte finns en tomtedräkt hemma är det bäst att skaffa en innan sista minuten. Butiker som Partyhallen är det perfekta stället att vända sig till både för dräkt och annan rekvisita.

Julbordet är också en stark tradition i svenska hem och många familjer har sina egna traditioner om vad som absolut måste finnas med. Tänk dock alltid på att det måste finnas något för alla, även de minsta kring bordet. Är barnen gamla nog kan det ju även vara med att förbereda julmaten. Alla som brukar fylla upp bordet varje jul kan säkert behöver en eller två hjälpande händer i detta skede.